KONFIRMASJONSMENY

Konfirmasjonsdagen er stor – ikke bare for konfirmanten selv, men også for foresatte, besteforeldre og andre som skal feire dagen. De fleste husker konfirmasjonsdagen sin livet ut, og dette skyldes ikke bare talene og menneskene, men også maten som serveres.
Når du skal sette sammen en meny til konfirmasjonen, er det greit å huske på at dagen blir ekstra spesiell og minneverdig om maten er velsmakende og gjennomtenkt. Her er noen tips!

Spar tid med catering til konfirmasjon!
Det finnes flere muligheter når man skal planlegge mat til konfirmasjon. Én mulighet er å stå for planlegging og matlaging selv, noe som naturligvis kan være tidkrevende – spesielt om det kommer mange gjester.Catering til konfirmasjon er et veldig populært alternativ, siden man da kan få hjelp til både planlegging, matlaging, levering og servering gjennom et cateringfirma.
Du kan selv bestemme hvilke områder du ønsker hjelp med. For noen holder det å få maten levert, mens andre synes det er praktisk med serveringshjelp i tillegg. Catering til konfirmasjon er uansett et trygt valg som kan spare deg for mye arbeid og tid.
Hva bør du tenke på når en konfirmasjonsmeny planlegges?
 
Dersom du velger catering til konfirmasjon, vil du kunne få hjelp til å planlegge menyen ned til detalj. Cateringfirmaet kan blant annet komme med forslag til hva som kan serveres, hvor mye mat som trengs basert på antall gjester, og lignende. Det er nemlig mange ting som bør tas hensyn til når man skal servere mat til mange gjester. 

Her er noen av de viktigste punktene:
  • Hvor stort er budsjettet ditt?
  • Skal gjestene kunne velge mellom ulike alternativer (f.eks. to ulike hovedretter?)
  • Er det behov for spesiell mat til noen av gjestene (f.eks. glutenfri mat eller vegetariske alternativer?)
  • Hvor mange retter skal serveres?
  • Ønsker du tradisjonell servering av retter, eller koldtbord/buffet med mange spennende alternativer som gjestene kan forsyne seg av selv?
selskapsmat

Mange lar konfirmanten selv få ta del i planleggingen. Det er selvfølgelig en fordel om konfirmanten liker det som blir servert, siden hen er dagens hovedperson.